dinsdag 30 juli 2013

De laatste dag....

Relaxed vertrokken vanaf Cape May. Het had misschien iets minder relaxed gemoeten want het was druk in New York (sommige stukken niet harder dan 20 km/uur). We hadden nog wel een mooi uitzicht over Manhattan en zijn onder de Brooklyn bridge doorgereden. Na het inleveren van de camper gingen we met de taxi naar JFK. We vlogen om 20.40 uur en konden de stad  daarom in het donker aanschouwen. We waren uiteindelijk om 17.00 uur thuis en we hebben inmiddels ervaren wat een jet lag is (dan kom je elkaar 's nachts om 2.00 uur nog tegen op de overloop) :-)

maandag 29 juli 2013

Cape May Wild woods

Na een drukke vakantie hebben we de laatste dag een lekkere relaxdag gehad in Wildwood. Geweldige waterparken en pretparken langste kust. We hebben Ocean Basis en Morey's Piers bezocht. Super hoge glijbanen waar je recht naar beneden "stort". Tja daar moet je wel tegen kunnen. De jongens vonden het prachtig, en de papa's ook:-). Het weer viel een beetje tegen ( 24 graden bewolkt), maar we hebben het droog gehouden....
Parkeren was nog wel even spannend, een camper is toch wel groot ( en hoog vooral.....).

Washington

The White House

Gettysburg

Vaderlandsliefde

woensdag 24 juli 2013

Amish

Terwijl we zochten naar een Covered bridge werden we verrast door een Amish koets met zeer vriendelijke mensen. Ook zagen we een volleybal wedstrijdje van ze. Toch niet  handig om in deze kleding te sporten. Na de middag zijn we doorgereden naar Cape May. Zojuist even lekker aan het strand gezeten bij ondergaande zon.

Washington

Zo, even bij Barack Obama op bezoek geweest. Ze kregen net visite.....ik ken ze niet, maar ze staan wel op de foto (als we inzoomen). Het witte huis heeft aan de voorkant een mooi park, de tuin aan de achterkant viel me een beetje tegen:-). Verder het Capital bezocht, Pentagon, Arlington, Lincoln monument, WOII
monument, vietnam en Roosevelt monument. En de stad bekeken:-)

Gettysburg

We hebben het Lincoln monument bezocht, en de wijze woorden van deze man gelezen, toen we het National Cemetery in Gettysburg bezochten. Indrukwekkend om de vaderlands liefde van de Amerikanen te zien. Je ziet in het hele land veel vlaggen (groot en klein). Veel mensen hebben er wel ergens een in de tuin of aan huis. Misschien omdat Independence Day nog maar net geweest is?

Gettysburg

Een lange reisdag gehad. We zijn inmiddels in Gettysburg, 420 mijl verder. Vandaag dus veel gezien onderweg en de jongens nog even zwemmen. Morgen naar Gettysburg en later in de middag door naar Washington.

zondag 21 juli 2013

Niagara 2

Nog een dag bij Niagara Falls gebleven. Geweldig natuurwonder!

vrijdag 19 juli 2013

Volgorde berichten

Een aantal berichten konden niet gepubliceerd worden door de foto's (wellicht). De volgorde klopt dus niet meer. We zijn achtereenvolgens geweest in: Lake Placid, Kingston, Toronto en nu in Niagara. We zijn (weer :-) op tijd opgestaan omdat de camper van Koen langs de garage moet.

Kingston

Vandaag via Lake Placid naar Kingston in Canada gereden. We hebben het Olympisch stadion bezocht, waar Eric
Heijden nog steeds de kampioen is. Druk stadje met veel toerisme. Doorgereden door het bergachtige  parc . Mooie route. Tussenstop bij Cranberry Lake was prachtig. Middels een hoge brug over 1000 Island zijn we Canada in gereden. We zijn nu in Kingston en de jongens hebben het zwembad gevonden.

Niagara

De watervallen gezien vanaf Canadese kant. Boottocht met Mail of de mist gemaakt en journey behind the wall. Spectaculair om mee te maken!

donderdag 18 juli 2013

Toronto

Gisteren hebben we Toronto bezocht. De hoogste vrijstaande toren van de wereld. Mooi uitzicht over de stad, maar helaas niet helder genoeg om Niagara te zien. Wel hebben we vanaf Central Island hele mooie foto's van de zonsondergang en de slylinevan Toronto kunnen maken. Het is hier
Bloody hot!! Overdag  37C en's avonds nog steeds 30C. Publiceren berichten gaat slecht. Wifiverbinding is traag daarom vandaag maar eerst zonder foto.

zondag 14 juli 2013

lake placid

Vandaag zijn we naar lake placid gereden. Dit ligt in het Adirondack park. Bergen en bomen dus. Mooie camping, waar een houten beer ons op staat te wachten . Jongens meteen naar het zwembad, is het ook wel weer voor. Vanavond gaan we nog even naar de rivier.

zaterdag 13 juli 2013

Boston

Vanmorgen op tijd vertrokken om naar Boston te rijden. Reis verliep voorspoedig, bezwaren lekker vroeg bij het JFK Museum. Interessant om doorgeven te lopen. Daarna met de camper doodgereden naar Harvard. Niet echt aan te raden.... met een camper in een drukkecstad is niet relaxed,....en helemaal niet als je de verkeerde afslag pakt en ze hoogte waarschuwingen afgeven.....Maar Harvard gezien en een mooi stuk van Boston. Onze intrek genomen in motel 6(camping zijn er nagenoeg niet), en uit eten geweest. Wees gerust Gea, geen voorgerecht, wel een toetje.

Cape cod

Vandaag van Mistic naar Cape Cod gereden. 10.30 uur vertrokken en om 16.00 uur op bestemming. Camper geparkeerd op de plekken, die duidelijk geschikt zijn voor de megatrailers waarmee Amerikanen rijden. Boodschappen hadden we tussendoor al gehaald, dus meteen naar het strand. Een zeehond gezien :-) wellicht een voorproefje voor morgen want dan gaan we walvissen spotten. Nu nog even lekker nagenieten van de BBQ bij het goed gestookte houtvuurtje.

donderdag 11 juli 2013

Boursin Burger

Mmmmmmm

Cape Code donderdag

Vandaag whale watch! Vanuit Province Town met de boot de zee op geweest om walvissen te zien. Van dichtbij een aantal gezien! 2 soorten op de foto ( volgen nog). Nu een cheeseburger besteld. All american way!!

woensdag 10 juli 2013

Regen

T wordt een mooie dag vandaag, maar een valse start. Het regent.

dinsdag 9 juli 2013

update dag 3

Vandaag vertrokken uit New York. Op de eerste dag hebben Status of Liberty, Grond Zero, Wall Street, Times Square en alles er tussenin gezien. Lopend over de Brooklyn Bridge en daarna met de metro terug naar Penn station. Gisteren meteen naar het Empire State building. Geen wachtrij, dus lekker veel tijd om boven te kijken. Het is weer net zo warm als dag 1, dus weer ruim 30 graden. Lekkere broodjes gegeten in Ccentral park. Fao schwaz bezocht voor de kids en de Nintendo store . Daarna het leukste voor de boys: naar een wedstrijd van de New York Yankees !! Vanmorgen weer vroeg uit bed omdat de taxi ons kwam halen om ons naar america cruises te brengen. Zaten we ineens metde'n achten in een echte limo!. En een grote van achteraan voor de bagage !prachtig! Camper ophalen ging vlot en om 12.00 uur waren we 'on the road' . Boodschappen halen en door naar de camping. Even relaxed typen:-)

maandag 8 juli 2013

update 2e dag NY

Geweldig hier, gisteren o.a. Statue op liberty en Times square en vanmorgen stonden we op Empire state building. Nu even kort berichtje vanachter de coffee bij Starbucks. Morgen avond gaan we uitgebreid typen. Nu weer op stap!!!